KURS: Aktuell EU-rätt

EU, Erik Sinander

Aktuell EU-rätt med Erik Sinander

Erik Sinander redogör för dessa domar och vilken påverkan de kan tänkas ha på svenska förhållanden. Efter kursen kommer du att ha lärt dig: Hur EU-domstolens domar ska tolkas och vilken betydelse de har för svensk arbetsrätt. De viktigaste utvecklingstendenserna i EU-domstolens praxis.

Under året som gått har EU-domstolen och Europadomstolen meddelat viktiga prejudikat om bland annat visstidsanställningar och säkerhetsprövningar. Erik Sinander redogör för dessa och andra domar samt kommenterar vilken påverkan de kan tänkas ha på svenska förhållanden.

Som arbetsgivare är man skyldig att genomföra och beakta EU:s arbetsrätt oavsett vad som följer av svensk rätt och kollektivavtal. Därför är det viktigt för alla som är intresserade av arbetsrätt att hålla sig uppdaterade om EU-rättens utveckling.

Syns inte formuläret? Vänligen testa att slå av din annonsblockerare eller uppdatera din webbläsare.



På halvdagskursen Aktuell EU-rätt går Lag & Avtals EU-rättsexpert Erik Sinander igenom den viktigaste praxisutvecklingen som har skett under det gångna året. Erik Sinander redogör för dessa domar och vilken påverkan de kan tänkas ha på svenska förhållanden.Efter kursen kommer du att ha lärt dig:Hur EU-domstolens domar ska tolkas och vilken betydelse de har för svensk arbetsrätt.De viktigaste utvecklingstendenserna i EU-domstolens praxis.

Vilka möjligheter och risker som den EU-rättsliga dimensionen betyder i den svenska arbetsrättsliga praktiken.

När: Fredag 13 september 2024.
Var:  7A Konferens - Norrtullsgatan 6, 113 29 Stockholm

Tid: 09.00–12.00 
Frukost och registrering: Frukost ingår, fr. kl 08.30
Pris: 4 995 kr (Prenumerantpris: 3 996 kr)
Medverkande: Erik Sinander,


Erik Sinander:  jur.dr. Stockholms universitet. Redaktör för Lag & Avtals bevakning av arbetsrättsliga domar från EU-domstolen och svensk expert för European Labour Law Network.

Frågor? Kontakta Lag & Avtals redaktör Mattias Croneborg på mattias.croneborg@lag-avtal.se eller 076-636 52 13.