IPOD

Hockeyskadan ingen klubb vill prata om

LYSSNA. Varför vill ingen svensk hockeyklubb prata hjärnskakning? Och vill vi egentligen att arbetsmiljön ska hamna högre på den politiska agendan? Du lyssnar på Arbetarskydd.

Det tionde avsnittet av Arbetarskydd inleds som vanligt med Arbetarskydds chefredaktör Johanna Kronlid tar upp några aktuella ämnen, Den här gången handlar det om vilka branscher som drabbas av sanktioner på grund av bristande arbetsmiljöarbete, att LO hemlighåller sina kongressombud och att det ser ljust ut när det gäller utbildning av nya arbetsmiljöingenjörer.

Dessutom: Arbetarsskydds reporter berättar om hennes pågende granskning av en specifik arbetsmiljöfråga inom svensk hockey: hjärnskakningar.

Avslutningsvis lämnar programledare Jonas Nordling nu podden med en avskedskrönika där han med pedagogiska ljudexempel vill väcka hopp om att fler börjar bry sig om arbetsmiljöfrågan.

Arbetarskydd är en podd om arbetsmiljö från tidningen med samma namn. Här får du det senaste inom arbetsmiljö, men också fördjupning och folkbildning för alla som bryr sig om hur det är på jobbet. 

Avsnittet programleds och produceras av Jonas Nordling. Ansvarig utgivare är Johanna Kronlid